CLB

CLB

CLB Veurne – Diksmuide – Westkust

Centrum voor Leerlingenbegeleiding

 

Oude Beestenmarkt 6                    Bijzetel:      Vismarkt 5

8630 Veurne                                                      8600 Diksmuide

Tel. 058 31 16 14                                              Tel. 051 50 45 58

Fax 058 31 64 80                                              Fax 051 50 52 64

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                        e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het CLB van Veurne-Diksmuide-Westkust verleent  zijn medewerking bij het volgen, onderzoeken en bespreken van kleuters en leerlingen.  Bij problemen zoekt het CLB met  de ouders telkens naar de meest geschikte hulp.
Het CLB is een vertrouwde instantie op school en heeft regelmatig contact met directie, zorgcoördinator en leerkrachten.
Ons CLB wordt geleid door directeur Jan Seys.

Het CLB werkt op aanvraag van de school of van de ouders.  U kan als ouder steeds contact opnemen met de medewerkers van het CLB. Het CLB werkt gratis en is gebonden aan het beroepsgeheim. Het CLB werkt onafhankelijk.

Alle verdere info omtrent het CLB is te vinden in het schoolreglement.

Het CLB-team van uw school :
Caroline Descamps              psychologisch consulent  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mireille Demeyere                Maatschappelijk werker  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Greet Rabaey                        Verpleegkundige          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marleen D’Haene                   CLB-arts                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

LUIZENPROJECT 2014-2015

 

Wij zijn ervan overtuigd dat met een gelijktijdige en gemeenschappelijke aanpak in álle scholen van het basisonderwijs in Nieuwpoort, de luizenplaag voor een groot deel ingedijkt kan worden. Vandaar dat de Stad Nieuwpoort, samen met het Lokaal Overleg Platform (LOP) Westkust, dit schooljaar opnieuw ‘het luizenproject’ ondersteunen en financieren.

 

Vanaf de tweede helft van september gaan we met z’n allen in tegen de luis. In die periode zullen de kinderen kennismaken met de ‘natkammethode’: een eenvoudige, goedkope en efficiënte bestrijdingsmethode tegen luizen. Dit gebeurt in de klas door middel van een lespakket, voorzien van enkele leeropdrachten.

 

De kleuters van de derde kleuterklas zullen ook effectief nat gescreend worden door leerling-kappers van de Nieuwe Poort Nieuwpoort. Alle andere kinderen worden eveneens met droogscreening gecontroleerd.

 

Deze screening (= controle op besmetting) vindt in onze school plaats tijdens de maand september.

De natkammethode kan ook thuis als controle- en bestrijdingsmiddel gebruikt worden. Meer uitleg hierover vindt u op de achterzijde van deze brief. Een toelichtend filmpje is te bekijken via www.klasse.be/ouders/tvklasse/13248-Pak-luizen-aan.

 

Wij danken u alvast voor uw bereidwillige medewerking en wensen u veel succes bij het controleren en/of behandelen van uw kind(eren).

 

Weetjes

Bij de aankoop van een elektronische luizenkam kan men een toelage van

15% verkrijgen bij de dienst stedelijke milieuraad Nieuwpoort. Dit kadert

in een preventieactie om het gebruik van pesticiden in het huishouden te vermijden.

Verdere inlichtingen zijn te bekomen bij Leye Luc. (milieudienst Nieuwpoort)

 

Bij verscheidene ziekenfondsen kunnen terugbetalingen gebeuren voor de bosklassen.